четвер, 28 вересня 2023 р.

Онлайн презентація книги Івана Савчина "Буськ у вирі століть"

Онлайн презентація книги Івана Савчина "Буськ у вирі століть" відбувається напередодні 926-річчя  Буська, Дня міста та Всеукраїнського Дня бібліотек (а офлайн презентація цього краєзнавчого нарису про Буськ була присвячена 900-річчю міста Буська).

Письменник Іван Савчин - визначна постать Бущини. 

 ( 23.01.1934р. - 20.07.2020р.)

Він є автором таких історичних романів: "Важкий шлях" (1985), "Львівське братство" (1990), "В долинах юдолі" (2003), "Ясир" (2009), історичного дослідження "Задвір'я" (2009) та краєзнавчих нарисів "Буськ у вирі століть" (1996), "Убинщина" (2005).

Вищезгадані твори місцевого письменника-краєзнавця користуються великим авторитетом в Україні та серед громадян ЄС. Колишні мешканці Буська Тадеуш Цвен та Адольф Забуський цитують матеріали Івана Савчина у своїх працях. Зокрема, Тадеуш Цвен переклав на польську мову історичний нарис "Буськ у вирі століть". На електронну скриньку Інтернет- центру бібліотеки постійно надходять запити щодо паперових варіантів книг Івана Савчина. Актуальні для сьогодення книги на превеликий жаль майже відсутні в паперовому варіанті в бібліотеках Бущини. 

В епоху цифровізації у тісній співпраці шкільної та міської бібліотек починаємо онлайн презентацію книг авторства письменника краєзнавця Івана Савчина в ОНЛАЙН БІБЛІОТЕКА БУСЬКОЇ ГРОМАДИ 

Збережено авторське право, електронний варіант надано дочкою - бібліотекарем Буської ЗОШ  І-ІІ ст. №1 п.Оксаною Лозовою-Савчин. 

Вже зараз, просимо заходити в Онлайн бібліотеку Буської громади і знайомитися з історією рідного краю.  

 

Цей матеріал підготував  БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки

Читайте також:

Письменнику Івану Савчину 85 років

Cвято у бібліотеці  

Ще один бібліотечний веб-ресурс нашого району 

 3-й регіональний форум краєзнавців-літописців

https://librarybusk.blogspot.com/2023/09/blog-post.html 

Буська міська бібліотека імені Івана Котляревського: Визначні постаті Бущини (buska-crb.blogspot.com)

Немає коментарів:

Дописати коментар